Postnl Bulk Mail webservice

Geautomatiseerd partijen voormelden, sorteren, valideren en aanbieden

Postnl biedt diverse api diensten voor het aanbieden van pakketten, maken van labels, track & trace en bedrijfscheck maar ook voor bulk mail.

Bulk Mail webservice

De Postnl webservice is bedoeld voor het voormelden, valideren/sorteren en aanbieden van partijenpost. Denk aan tijdschriften en direct mails. Eigenlijk dezelfde handelingen die men normaal doet via mijn.postnl.nl. Je logt in, selecteert je klantnummer, product, vult alle details in, voormelden, uploaden bestand etc. Al deze handelingen kunnen ook via een webservice.

De webservice is gebaseerd op het verzenden van berichten en het ontvangen van antwoord. Berichten kunnen bijlagen bevatten (de adressen). Je ontvangt de gesorteerde en verrijkte bestanden, rapportage, labels containers/pallets en het P1700 formulier. In mijn.postnl.nl zie je de aangeboden partij ook terug.

Wanneer voor de webservice kiezen

Wanneer je regelmatig dezelfde soort partijen aanbiedt, is de webservice een substantiële tijdsbeparing.

Voor een klant hebben we een datamanager gebouwd waarin alle standaard gegevens van repeterende partijen zijn opgeslagen. Data wordt automatisch geïmporteerd en gesplitst in batches. Postnl klantnummers, product codes, authorization numbers, waar aanbieden etc. zijn al ingevuld. Klant vult verzenddatum en gewicht in en klaar. De applicatie doet via de Postnl Bulk Mail webservice de rest, plaatst de data in de Template Manager en stuurt de brieven, etiketten etc. naar de printers. De order wordt ingeschoten met de juiste aantallen in de orderadministratie. Na maximaal 7 dagen worden alle persoonlijke data gewist.

Wil je meer weten over de Postnl Bulk Mail webservice: neem contact met ons op.